Escut d'Ajuntament de ParcentAjuntament de Parcent

Divendres
9 de Desembre de 2022
16:03:57

Actualitzar

Seu electrònica

TransparŔncia

M˛dul per a la transparŔncia

Informaciˇ General

Aquest Portal de TransparŔncia recopila i publica de forma peri˛dica i actualitzada la informaciˇ el coneixement de la qual Ús rellevant per a garantir la transparŔncia de l'activitat de l'Ajuntament, relacionada amb el funcionament i control de l'actuaciˇ p˙blica. Podem trobar informaciˇ completa, veraš i actualitzada sobre els temes principals de la gestiˇ p˙blica sobre l'organitzaciˇ municipal, la transparŔncia econ˛mic financera, el govern i normativa, la relaciˇ amb el ciutadÓ, els servicis municipals, urbanisme, hisenda i patrimoni, contractacions, subvencions, etc.

En compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de TransparŔncia, AccÚs a la Informaciˇ p˙blica i Bon govern, la informaciˇ es publicarÓ en este Portal d'una manera clara, estructurada i intelĚligible per als interessats i, preferiblement, en formats reutilitzables.

La transparŔncia a mÚs de dotar a la ciutadania d'un sistema de control, coneixement i vigilÓncia sobre l'activitat de les administracions p˙bliques i els seus ens dependents, facilita la participaciˇ quotidiana dels ciutadans en les qŘestions d'interÚs general, pilar bÓsic del nostre bloc de constitucionalitat, articles 9.2 i 23.1 de la Constituciˇ Espanyola, i de normes internacionals d'obligada referŔncia en este Ómbit com la Declaraciˇ Universal de Drets Humans, article 21.1, el pacte Internacional de Drets Civils i PolÝtics, article 25.a o la Carta dels Drets Fonamentals de la Uniˇ Europea.

La rendiciˇ de comptes informa tots, genera confianša, millora la gestiˇ publica i suposa una aprofundiment en la democrÓcia.

Davall d'este text es troben alguns enllašos d'interÚs referents a la transparŔncia.

 

ENLLAăOS D'INTER╔S: