Escut d'Ajuntament de ParcentAjuntament de Parcent

Divendres
9 de Desembre de 2022
17:10:28

Actualitzar

Seu electrònica

Serveis de la Seu

Imatge de mans escrivint en portÓtil

Factura Electr˛nica

FACTURACIË ELECTRĎNICA

El procediment de tramitaciˇ de factures comprÚn els trÓmits segŘents: la recepciˇ, registre i arxiu, la conformitat pels ˛rgans responsables de la prestaciˇ facturada, el reconeixement del deure per l'˛rgan competent i l'ordenaciˇ del pagament.

La factura electr˛nica Ús un equivalent de la factura en paper i consistix en la transmissiˇ d'estes o de documents anÓlegs entre emissor i receptor per mitjans electr˛nics i telemÓtics.

La creaciˇ del sistema electr˛nic de facturaciˇ permet, d'una banda, la remissiˇ de les factures per mitjans electr˛nics i per una altra oferir una major agilitat, transparŔncia i accessibilitat a la informaciˇ en la seua tramitaciˇ.

Este sistema afavorix la incorporaciˇ de les tecnologies de la informaciˇ i de la comunicaciˇ en les relacions entre l'Administraciˇ, els ciutadans i les empreses a travÚs de solucions segures que permeten l'optimitzaciˇ, l'eficiŔncia i l'estalvi de costos.

Amb la Facturaciˇ Electr˛nica, esta entitat pretÚn impulsar la transparŔncia en el compliment de les obligacions de pagament, evitar retards o pr˛rrogues en la liquidaciˇ de les factures i establir un procediment per a garantir el compliment de l'obligaciˇ del pagament.

 

PUNTO GENERAL DE ENTRADA DE FACTURAS ELECTRËNICAS

Esta entitat ha habilitat el seu punt general d'entrada de factures electr˛niques a travÚs de la firma d'un conveni d'adhesiˇ a la plataforma FACe, punt general d'entrada de factures electr˛niques de l'Administraciˇ General de l'Estat (https://face.gob.es) , per al que necessitarÓ tindre vigent el seu certificat digital.

Els codis de facturaciˇ d'esta entitat, que el prove´dor ha d'indicar en la factura electr˛nica, estan disponibles en el directori de la plataforma FACe.

Els prove´dors hauran de remetre les seues factures a esta entitat utilitzant esta plataforma, obtenint un justificant oficial on constarÓ la data i hora del seu entrega. A partir d'este moment, el departament d'intervenciˇ rebrÓ electr˛nicament estes factures i procedirÓ a la seua tramitaciˇ en la forma habitual. No serÓ necessÓria cap actuaciˇ complementÓria per part dels prove´dors, ja que la factura electr˛nica tÚ idŔntica validesa que la factura tradicional en format paper, i la tramitaciˇ administrativa es realitza amb les mateixes garanties i en els mateixos terminis.

 

ENLLAăOS D'INTER╔S